Terug naar opleidingen

WOZ Medewerker

Soort opleiding: BAG & WOZ

WOZ Medewerker

De opleiding WOZ-medewerker is bedoeld voor alle medewerkers binnen de WOZ. Een specifieke vooropleiding is niet nodig. De opleiding WOZ-medewerker bevat de volgende modules:

 • Basisregistraties en WOZ-administratie
  Deze module beschrijft welke gegevens, al dan niet onderdeel van een basisregistratie, van belang zijn voor een adequate uitvoering van het WOZ-proces.
 • Wet- en regelgeving
  Deze module beschrijft de wet- en regelgeving met betrekking tot het op een professionele wijze uitvoeren van het WOZ-proces.
 • Taxatie
  Deze module beschrijft welke begrippen, methodieken en modellen gebruikt moeten worden om een WOZ-taxatie op een professionele wijze uit te kunnen voeren.
 • Objectkenmerken
  Deze module beschrijft welke objectkenmerken en welke meetinstructie gebruikt moeten worden om een WOZ-taxatie op een professionele wijze uit te kunnen voeren.
 • Kwaliteitszorg
  Deze module beschrijft de werkprocessen en protocollen die gehanteerd moeten worden om op een professionele wijze het WOZ-proces uit te kunnen voeren.
 • Procedures
  Deze module beschrijft de procedures om de behandeling van bezwaar- en beroepschriften in het kader van de wet op een professionele wijze uit te voeren.

Lesmethode
Onze docenten behandelen tijdens de opleiding bovenstaande modules volgens de vakbekwaamheidseisen van de Waarderingskamer. Na het behandelen van de theorie nemen onze docenten ook een proefexamen af. Dit examen bespreken zij vervolgens uitgebreid met de cursisten.

Examen
Na afloop van de cursus kunnen cursisten zich zelf aanmelden bij het SVMNIVO voor het examen. De kosten voor dit examen zijn niet bij de cursus inbegrepen.

Heeft u deze cursus/opleiding gevolgd of bent u benieuwd naar de ervaringen van anderen? Deel uw ervaringen, laat hieronder een review achter of lees de reviews (inloggen vereist).

0 reviews

U moet lid zijn om reviews te kunnen zien en plaatsen