Terug naar opleidingen

WOZ Juridisch Specialist

Soort opleiding: BAG & WOZ

WOZ Juridisch Specialist

De opleiding WOZ Juridisch specialist is bedoeld voor alle medewerkers binnen de WOZ.

De opleiding WOZ Juridisch specialist wordt verspreid over 3 dagdelen gegeven en bevat de volgende modules:

 • Specialisatiemodule Objectkenmerken algemeen
  Deze module legt een uniforme beschrijving van kenmerken om op een professionele wijze een WOZ-taxatie te kunnen laten vastleggen uit.
 • Specialisatiemodule Procedures
  Deze module onderzoekt welke procedures voor de behandeling van bezwaar- en beroepschriften in het kader van de wet WOZ gebruikt moeten worden om op een professionele wijze de WOZ uit te kunnen voeren.
 • Specialisatiemodule Taxatie algemeen
  Deze module legt uit en past toe welke begrippen, methodieken en modellen gebruikt moeten worden om een WOZ-taxatie op een professionele wijze uit te kunnen voeren.
 • Specialisatiemodule Wet- en regelgeving algemeen
  Deze module past de wet- en regelgeving met betrekking tot het op een professionele wijze uitvoeren van een WOZ-taxatie toe.
 • Specialisatiemodule Wet- en regelgeving verdieping woningen
  Deze module past de wet- en regelgeving met betrekking tot het op een professionele wijze uitvoeren van een WOZ-taxatie van een woning toe.
 • Specialisatiemodule Wet- en regelgeving verdieping niet-woningen
  Deze module past de wet- en regelgeving met betrekking tot het op een professionele wijze uitvoeren van een WOZ-taxatie van een niet-woning toe.

Lesmethode

Onze docenten behandelen tijdens de opleiding bovenstaande modules volgens de vakbekwaamheidseisen van de Waarderingskamer. Na het behandelen van de theorie nemen onze docenten ook een proefexamen af. Dit examen bespreken zij vervolgens uitgebreid met de cursisten.

Examen

Na afloop van de cursus kunnen cursisten zich zelf aanmelden bij het SVMNIVO voor het examen. De kosten voor dit examen zijn niet bij de cursus inbegrepen. Voor het afleggen van dit examen is een voldoende voor het examen WOZ-medewerker vereist.

Heeft u deze cursus/opleiding gevolgd of bent u benieuwd naar de ervaringen van anderen? Deel uw ervaringen, laat hieronder een review achter of lees de reviews (inloggen vereist).

0 reviews

U moet lid zijn om reviews te kunnen zien en plaatsen