Terug naar opleidingen

Opleiding WOZ taxateur woningen vakvaardigheden

Soort opleiding: Opleiding

Voor wie?
De opleiding WOZ taxateur woningen vakvaardigheden is bedoeld voor alle taxateurs binnen de WOZ die de eindtoets WOZ taxateur woningen willen behalen.

Inhoud en programma
De opleiding WOZ taxateur woningen vakvaardigheden bevat de volgende modules:

  • Theoretisch kader en toelichting examenmethode
  • Beoordelingsprotocol objectkenmerken en bezwaar maken
  • Modelmatig waarderen
  • Taxatieverslag

De deelnemer maakt op professionele wijze, op basis van recherche en analyse, een modelmatige WOZ-taxatie van een groep van woningen, evalueert de kwaliteit van het model en werkt de resultaten van het model uit in een verslag.

Lesmethode
Onze docenten behandelen tijdens de opleiding bovenstaande modules volgens de vakbekwaamheidseisen van de Waarderingskamer. In deze opleiding wordt conform de examenmethode vooral stilgestaan bij praktijkopdrachten. Er zal daarom naast de 4 dagdelen ook zelfstandig aan opdrachten gewerkt moeten worden door de deelnemers. Deze opdrachten worden vervolgens klassikaal besproken tijdens de opleiding.

Examen
Na afloop van de cursus kunnen cursisten zich zelf aanmelden bij het SVMNIVO voor het examen. Dit examen is door het SVM NIVO gepland op 12 april 2023. De kosten voor dit examen zijn niet bij de cursus inbegrepen. Voor het afleggen van dit examen worden door de Waarderingskamer de volgende eisen gesteld:

  • Certificaat WOZ medewerker
  • Certificaat specialisatie WOZ taxateur woningen
  • Basistheorie vastgoeddeskundige (of een ander door NRVT erkend en daaraan gelijkgesteld diploma)

Wij gaan er in deze opleiding van uit dat de deelnemers deze certificaten/diploma hebben behaald. Daarnaast is een gedegen kennis van Microsoft Excel noodzakelijk.

Na het behalen van de Eindtoets WOZ-taxateur woningen, ontvangt de deelnemer het Basisdiploma Taxateur WOZ-woningen. Taxateurs met een Basisdiploma Taxateur WOZ-woningen kunnen zich verder ontwikkelen tot Register taxateur WOZ bij het NRVT.

0 reviews

U moet lid zijn om reviews te kunnen zien en plaatsen